Spirituális tanítások - Szabó Judit honlapja

Korunk talán egyik legutolsó tabutémáját, a nők változó korát mutatja be a szerző egy egészen új, meglepő, és egyben bátorító nézőpontból. A mai modern élet ellenére még mindig sok tévhit, előítélet és tisztázatlan kérdés kapcsolódik e fontos életszakaszhoz.
A könyv első része ezért a változó kor szellemi hátteréről, valódi okairól, és az itt megoldandó spirituális feladatokról szól, hasznos gyakorlati tanácsokkal kiegészítve. A második rész a változó kor lélektani oldalát mutatja be, felhívva a figyelmet azokra a sorsdöntő lépésekre, amelyeket a nőnek ezekben az években kell megtennie, hogy élete második felét egészségesen és kiegyensúlyozottan élhesse. A szerző bemutatja az anyaság és a termékenység átalakulását, valamint a női kreativitás kibontakoztatásának lehetőségeit is. A kötet harmadik része a változó kor testi tüneteiről szól, amihez egyedülállóan gazdag alternatív gyógymód gyűjteményt csatolt az írónő, hogy ezek segítségével minden érett asszony szabadabban és bölcsebben dönthessen egészsége megőrzéséről. A könyvet az érett kor megbecsülése, és a női lét tisztelete hatja át, amely segít feldolgozni és elfogadni életünk egyik legnagyobb változását.Tartalomjegyzék


I. A SZELLEM
I/1. Az emberi életút felépítése
I/2. Az emberi életút a csakrák szerint
I/3. Mi történik a szellemi fejlődésben a változó kor környékén?
I/4. A Szaturnusz szerepe az élet második felében
I/5. Szellemi feladatok a változó kor alatt és után
I/6. Gyakorlatok a változó és idős kor szellemi feladataihoz

II. A LÉLEK
II/1. A női energia
II/2. A patriarchátus hatása a női energiákra
II/2./a Kultúránk nézete a változó korú és idősödő nőről
II/3. A bennünk élő istennők
II/4. A termékenység és az anyaság az élet második felében
II/4./a. A Nagy Anya, mint az anyaság ősképe
II/4./b. A termékenység a változó kor alatt és után
II/4./c. A belső gyermek
II/5. Hesztia, a változó korú nő segítője
II/6. A gyógyító asszony megjelenése
II/7. Lelki feladatok a változó korban
1. Megszabadulás a felesleges terhektől
2. Az új életminőség kialakítása
II/8. A változó kor árnyéka

III. A TEST
III/1. Mi történik a női szervezetben a változó korban?
II/1./a. A hormonokról
III/1./b. Hormontermelés a változó kor alatt és után
III/1./c. A mellékvese erősítése
III/2. A változás testi tünetei
A. Hőhullámok
B. Hüvelyszárazság
C. Csontritkulás
D. Depresszió, ingerültség, kedélyhullámzás
E. Álmatlanság, szorongás
F. Hajhullás
G. Száraz, ráncosodó bőr
H. Kusza gondolkodás
I. Hízás
III/3. A nőgyógyászati műtétek
III/4. Az egészség alapjai
Részlet a könyvből:

"Mi történik a szellemi fejlődésben a változó kor környékén?
A 49. év tájékán egy alapvető és nagy változás következik be szellemünkben – nemünktől függetlenül -, ami természetesen kihat a lelkünkre és a testünkre is. E változás lényege, hogy lezárjuk életünk első szakaszát, áttekintjük, értékeljük az addigi tapasztalatokat, búcsút veszünk attól, amit már nem vihetünk tovább magunkkal. (Ennek részletesebb kifejtésére a Lélek c. fejezetben kerül sor.) Ha sikeresen lezártuk az első 7x7 évet, akkor kezdhetünk előre tekinteni, és felkészülni a következő, új életszakaszra. Ez a folyamat egy jelentős irányváltás az életünkben: a földi, anyagi világot megtapasztalva, tudatunk, figyelmünk mostantól egyre inkább a belső, szellemi világ felé irányul. A kifelé fordulást lassan felváltja a csendes belső szemlélődés, az egyedüllét felfedezése és örömteli megélése. Élményeink, örömeink már nem a fizikai valóságból táplálkoznak, hanem a lélek és a szellem világából, és megtapasztaljuk, hogy sokkal intenzívebb, kiegyensúlyozottabb, maradandóbb boldog tapasztalatokat szerzünk ebből a láthatatlan, csodálatos világból, mintsem azt valaha is gondoltuk volna.
A legfontosabb azonban az ebben a folyamatban, hogy bár a szellemünk (isteni akarat, belső vezetőnk) irányítja, mégis csak akkor tud egészségesen lezajlani, ha hétköznapi tudatunk is támogatja. Azaz: a változó kort, és az azt követő éveket, évtizedeket akkor tudjuk egészségesen, boldogan megélni, ha elfogadjuk az emberi életút törvényeit, és alkalmazkodunk hozzá. Vagyis: életünk második szakaszában nem akarunk úgy élni, mint az első szakaszban, hiszen annak már vége van.

II/4./b. A termékenység a változó kor alatt és után

Mint már említettük, a termékenységnek több szintje van, és nem korlátozódik kizárólag a gyermek megfoganására, kihordására és megszülésére. A termékenység és az anyaság a telihold fázisához tartozik, ami a fogyó Hold szakaszában, tehát a változó kor alatt és után másképpen lesz jelen a nő életében.
Emlékeztetőül: a termékenység nyitottságot, befogadást, megérlelést és világra hozást jelent. Ezeket a minőségeket életünk első szakaszában (ahol az életenergiák elsősorban alsó csakráinkban összpontosultak) testi szinten éljük meg. A változó kor alatt mindezek a testi szintről elmozdulnak felfelé (a felső csakrák irányába), a lélek és a szellem felé, ami mindenképpen nagy változást jelent életünkben. Röviden összefoglalva azt is mondhatjuk, hogy a testi anyaság megtapasztalása után saját, önnön lényünket fogadjuk be, érleljük és szüljük meg, vagyis a változó korú nő önmagát szüli meg egy emelkedettebb, lelkibb-szellemibb szinten. Legalábbis erre kapunk lehetőséget, és rajtunk áll, hogy élünk-e vele."

Ára: 3.200 Ft
Internetes megrendelésnél: 2.600 Ft
A könyvek utánvétellel megrendelhetők:

sophia@luna.hu e-mail címenVissza a "Könyveim" tartalomhoz!


A HONLAP TARTALMA
Nyitóoldal A legismertebb ezoterikus irányzatok Könyveim
Köszöntő A tanítvány útja Tanfolyamok, előadások
Honlaptérkép /részletes tartalom/ A hiteles tanító és tanítás kiválasztása Ajánlás
Spirituális világnézet 2012 - A globális spirituális átalakulás Aktuális
Prófécia A kegyelem