Spirituális tanítások - Szabó Judit honlapjaEzzel a gyakorlati kézikönyvvel a spirituális szemléletű életmód gyakorlati megvalósítását szeretném elősegíteni. Sok éves tapasztalataim szerint a spirituális keresők elméleti felkészültsége rendkívül jó, de az elmélet hétköznapi átültetésében még támogatásra van szükségük. Ebben szeretnék most segítséget nyújtani azzal, hogy hétről-hétre megadom a javasolt gyakorlatokat, amiket mindenki időbeosztásának megfelelően végezhet el.
Ezek a gyakorlatok nagyon egyszerűek, mégis sokat javíthatnak hétköznapjaink szellemi-lelki minőségén. Kétségtelen, hogy rendszeresen és figyelmesen kell végezni őket, de nem létezik szellemi út kitartás, önfegyelem és koncentráció nélkül. Pontosan ezek a tulajdonságok fognak érezhető változást hozni az életünkben, ezért, ha a gyakorlatokat beépítjük az életünkbe, néhány hét után könnyedén megszokjuk az új életmódot. Az így elért eredmények pedig hosszú távon javítják életminőségünket, és egyre közelebb visznek a belső békéhez.
Részlet a könyvből:


Mérleg - 4. hét

Elmélkedés:

Mt. 5. 22-26.

„Hallottátok, hogy a régiek ezt a parancsot kapták: Ne ölj! Aki öl, állítsák a törvényszék elé.
Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy embertársadnak valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán térj vissza és ajánld fel ajándékodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny idejében, amikor még az úton vagy vele, nehogy átadjon ellenfeled a bírónak, a bíró pedig a poroszlónak, és börtönbe kerülj. Bizony mondom neked, nem szabadulsz ki, amíg az utolsó fillért is meg nem fizeted.”

Segítő kérdések az elmélkedéshez:
Van-e haragosom? Ha igen, hogyan tudnék kibékülni vele?
Én haragszom-e valakire? Hogyan tudnék megbocsátani neki?
Viszályban állok-e valakivel? Ha igen, hogyan tudom ezt rendezni?
Miért mondja azt Jézus, hogy ezektől a tulajdonságoktól meg kell szabadulni? Hogyan akadályozhatják meg ezek az Isten országának elérését?

Önismereti kérdések:
- Mekkora a szépség és a harmónia iránti igényem? Ez hogyan jelenik meg a környezetemben, az öltözködésemben, a mozgásomban, a beszédemben?
- A szépség mely fajtájára van a legnagyobb igényem? (pl. zene, irodalom, képzőművészet, természet) Milyen gyakran elégítem ki a szépség iránti igényemet?

Gyakorlat
Ha az elmélkedés során kiderült, hogy esetleg neheztelünk valakire, tartozunk valakinek (érzelmileg, emberileg), vagy valaki haragszik ránk, akkor ezen a héten szeretetet fogunk küldeni neki. Ha nincs ilyen személy az életünkben, akkor válasszunk olyan ismerőst, akit nem túlzottan kedvelünk. Kivitelezés: Egy bevezető ellazító meditáció után nyissuk ki a szemünket, és válasszuk ki, hogy kinek fogunk most szeretetet küldeni. Képzeljük őt magunk elé, és bármilyen viszonyban is vagyunk vele, kérjünk neki Istentől (a Kozmikus Tudattól) szeretet, egészséget és boldogságot. Fontos, hogy tiszta szívből tudjuk ezt tenni, hogy valóban jót kívánjunk neki. Győzzük le rossz érzéseinket (ha vannak), és tekintsünk el az esetleges rossz emlékektől. Gondolatainkat és érzéseinket Istenre/a Kozmikus Tudatra irányítsuk, és őszintén kérjünk neki szeretetet. Közben elképzelhetjük, hogy ő ezt meg is kapja, és békésebb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és boldogabb lesz. Legalább 4-5 percig kérjünk/küldjünk neki szeretetet. Meg fogjuk látni, hogy legelőször ránk lesz jó hatással a gyakorlat. Végezzük el a gyakorlatot legalább háromszor a héten, de még jobb, ha minden nap.Ára: 3.200 Ft
Internetes megrendelésnél: 2.700 Ft
A könyvek postán, utánvétellel megrendelhetők:

sophia@luna.hu e-mail címenVissza a "Könyveim" tartalomhoz!
<